Leven bezield door Don Bosco

In Assel bij Apeldoorn en Oud-Heverlee bij Leuven (B) heb ik interviews opgenomen van elf priesters van Don Bosco. In drie korte films krijg je een beeld van deze salesianen; een eerste dag op het internaat; werk en visie op de jeugd en jongeren; hoe ze over god en hun geloof denken.

Deel 1: De salesianen

Hoe komt iemand ertoe om priester te worden en waarom kies je voor Don Bosco? Hoe was de sfeer op het internaat en het seminarium?

Waarom inspireert Don Bosco vandaag de dag nog steeds? Salesianen geven hun visie op Don Bosco. Deel 1: De salesianen

Deel 2: Tussen de jeugd en jongeren

Don Bosco (1815-1888, Turijn) zette zich op een nieuwe, revolutionaire manier in voor jongeren en heeft zijn eigen methode gecreƫerd. Hoe hebben deze salesianen

dit pedagogische concept toegepast. Is de benadering van Don Bosco nog van belang in onze tijd? Deel 2: Tussen de jeugd en jongeren

Deel 3: De verdieping

Deze salesianen zijn al op leeftijd, maar in de jaren 60 behoorden zij zelf tot de jeugd en jongeren. Er is heel wat verandert in de maatschappij en de Katholieke Kerk.

Hoe kijken deze religieuzen terug op hun leven en kunnen ze ons iets meegeven van wat het leven hun heeft gebracht? Deel 3: De verdieping

Op de set

Deze films heb ik gemaakt in opdracht van Rita Vermeltfoort van Don Bosco. Hier is Rita bezig het interview van Frans Matthyssen voor te bereiden. Mijn opnameset staat er klaar voor.

De techniek

Deze interviews heb ik met twee camera’s opgenomen, elk met een andere kadrering, zie foto. De ene camera maakt een close-up en de ander een medium shot. Dit levert een afwisselend beeld op.


Home page