Over mij

Video en muziek: voor mij de perfecte combinatie

Muziek zit in mijn genen, wat wil je met een vader die beroepsmusicus was. Hij nam mij toen ik klein was al mee naar studio’s. In mijn jonge jaren zat ik al vaak in de studio van mijn vader. Ik kon het natuurlijk niet laten om te experimenteren met al die synthesizers in de jaren zeventig. Dat grote mengpaneel in mijn vaders studio Soundhouse in Schiedam, indrukwekkend! In de studio kwam iedereen bij elkaar en werd van alles opgenomen, voor de liefde voor muziek en voor commercials voor de grote reclamebureaus. Hij zat ook in een internationaal optredende band die ook platen maakte: “Eddy and the Edisons” met Eddy Ouwens.

Voor mij was het logisch en gelukkig had ik ook het talent, om als kind al piano te studeren. De latere studiekeuze om naar het conservatorium te gaan kon ik gelukkig vrijelijk maken. Terwijl mijn vader in de dansmuziek en commercials zat, koos ik voor de klassieke muziek. Eenmaal professional kon ik mijn vader prima helpen met techniek, composer, video editing en muziek maken.

Ik doe graag creatieve dingen met muziek én met beelden. Mijn werk bracht mij in 2003 als video-editor naar Enschede voor klanten als RTV-Oost, UT en Gemeente Enschede. Later verhuisde ik naar Zutphen en vanaf 2012 ben ik zelfstandig creatief ondernemer. Dat past het best bij mijn sterke drijfveer om creatieve klussen voor klanten zélf te bedenken en te kunnen produceren. Het mooist is toch om een gewenste emotie op te kunnen wekken met een gave film met net zo gave filmmuziek erbij. De lengte van de film is niet zo belangrijk: of het nu een minuut speeltijd is of tientallen minuten, hij moet het hart raken. Mijn liefde voor de piano kan ik ook heerlijk tot uiting brengen door recitals te spelen als beroepsmusicus. Dan speel ik in mijn eentje op een piano een aantal fraaie klassieke stukken voor een publiek.